Den dampende mølle (Danmark)

I slutningen af 1800-tallet opførte en lokal driftig herrer denne her dampmølle. Møllen blev med hjælp fra bankens penge hurtigt en solid forretning som igennem de følgende år flere gange blev udvidet.

I 1922 skete der dog den første store nedtur, en stor brand raserede nemlig store dele af møllen, og de fleste af møllens bygninger brændte ned til grunden.

Møllen blev dog hurtigt genopbygget og driften var snart på samme niveau som før branden. Faktisk blev møllen så god en foretning at den de kommende år endnu en gang blev udvidet med de bygninger der står der den dag idag.

Møllens store succes var også det der var skyld i den næste store nedtur og som i sidste ende også førte til at møllen blev lukket.

Igennem årene havede området omkring møllen nemlig udviklet til at være relativt tæt bebygget. Samtidig med at diverse miljø og støjregler var blevet indført og skærpet.

Når der dagligt blev fragtet over 300 tons korn til og fra møllen blev det derfor til sidst alt for bøvlet og besværligt at have en mølle inde midt i et beboelsesområde, Så derfor besluttede ejerene af møllen at lukke den ned og flytte produktionen andre steder hen.

Se flere billeder her:

Facebooktwitter
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr

2 thoughts on “Den dampende mølle (Danmark)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *