Det sammenbrudte vandkraftværk (Sverige)

Svenskerne har med deres mange søer og elve for mange år siden fundet ud af at det ville være oplagt at udnytte landskabet til at producere billig strøm, de har derfor igennem årene bygget rigtig mange vandkraftværker rundt omkring.

Et af disse vandkraftværker er dette lille værk som blev opført i 1953 for at forsyne de omkringliggende småbyer med strøm.
værket producerede strøm i over 50 år, men i 2010 skete der noget så det blev lukket ned og forladt.

Igennem værkets levetid havende man ikke været særlig god til at vedligeholde det, det resulterede i at dæmningen der holdt værkets store vandreserver tilbage sprang læk og  der var fare for at over 1 million kubikmeter vand ville strømme ud og oversvømme de omkringliggende byer. Heldigvis var det lokale  redningsberedskab hurtigt fremme og fik standset en potentiel katastrofe, inden den udviklede sig.

Uheldet betød at man gennemgik kraftværket med en tættekam, og derved fandt man ud af at det var i så dårlig stand at det ikke kunne betale sig at renovere det.

Så den 7. November 2010 var det slut og værket blev lukket ned og forladt. Siden har det stået som lidt af en atraktion for diverse kanoroere og andre der lige kom forbi.

Se flere billeder her:

Facebooktwitter
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *