Rust in peace (Sverige)

I det sydlige Sverige langs det der tidligere var en trafikeret hovedvej, ligger der i et skovområde en stor samling skrotbiler og ruster op. 
I efterkrigstidens Sverige begyndte folk at få flere og flere penge imellem hænderne og det betød også at biler begyndte at blive alle mands eje.

Dengang gik man ikke så meget op i miljøet så når man ville skille sig af med en bil blev den ofte bare efterladt.
Det udnyttede en lokal entreprenør og samlede bilerne sammen, eller købte dem billigt og skabte en succesrig skrot og reservedelshandel.

De første mange år var det en god forretning, men i 1960erne Blev hovedvejen omlagt, og vejen var derfor ikke længere så trafikeret som førhen.  
Det betød at der blev længere og længere imellem kunderne.

Selvom kundegrundlaget faldt blev forretningen dog ved med at køre indtil 1990erne hvor entreprenøren blev offer for det som hænder for de fleste af os nemlig allerdommen.

Siden 1974 var der dog ikke blevet indkøbt nye biler, og der blev derfor kun solgt reservedele fra de biler der allerede var på området.

Da entreprenøren havde opgivet og drive forretningen videre efterlod han bilerne som de stod.
Derefter opstod der en stor diskussion blandt de lokale om hvad der nu skulle ske med bilerne. For nu var man jo begyndt at gå op i miljøet og der var mange der ikke mente at man bare kunne lade dem stå og ruste op i skovbunden.

Der var dog også dem der mente at bilerne var bedre tjent med at blive ståede hvor de hele tiden havde stået.
Heldigvis fik den sidste gruppe deres vilje, så nu har kommunalbestyrelsen vedtager at bilerne skal forblive hvor de er indtil 2050.
Til den tid forventer man at bilerne er tæt på at ædt op af naturen.

Se flere billeder her:

Facebooktwitter
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *