Den hjemsøgte kirke (Tjekkiet)

Rigtig langt væk langt ude i Udkants-Tjekkiet, ligger der en lille bitte kirke. Det gør der også alle mulige andre steder, men det der gør denne her kirke speciel er kirkens ikke helt normale kirkegængere.

I stedet for almindelige troende af kød og blod, består kirkegængenerne af folk lavet af hvide lagner og varm luft, eller som vi også kalder dem spøgelser…

Kirken er oprindeligt fra 1300-tallet men efter 2. verdenskrig blev en stor del af lokalbefolkningen og dermed en stor del af kirkegængerne tvunget til at flygte.

Da der blev færre kirkegængere, blev der også færre penge til at vedligeholde kirken, og derved forfaldte den også mere og mere

For at få penge til restaureringen samt trække gæster til området fik den tilbageværende del af lokalbefolkningen en lokal kunster til at fylde kirken med spøgelser.

Dette lykkedes over alt forventning og i dag mange år efter samler man stadig penge ind, spøgelserne er efterhånden blevet så stor en attraktion at de tiltrækker turister til fra nær og fjern.

Der har været snak om at man skal fjerne spøgelserne igen, men det bliver nok kun ved snakken for hvem tør fjerne dem, for så bliver kirken igen bare en lille kedelig landsbykirke som ingen gider besøge.

Se flere billeder her:

Facebooktwitter
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *