Burmeister og Wains gamle skibsværft

Siden 1858 har Carl Christian Burmeister og William Wains gamle skibsvært bygget store og stolte skibe til alverdens rederier. Dette var en styrtende god foretning lige indtil den kolde krigs afslutning i 1989.

Da åbnede mange østeuropæiske lande åbnede op for udenlandske investeringer blev b.l.a. værftsindustrien styrket kraftigt og kunne dermed bygge skibe meget biligere end i Danmark, situtionen blev ikke meget bedre da også Asien begyndte og kunne producere billige skibe. Gik den ikke længere og i 1996 gik B og W konkurs.

Den gamle hovedvagt, her gik alle arbejderne forbi hver morgen og aften for at stemple ind og ud.
Den gamle hovedvagt, her gik alle arbejderne forbi hver morgen og aften for at stemple ind og ud.
To gamle tørdokke, som idag er fyldt med vand. samt den gamle hvide administrationsbygning.
To gamle tørdokke, som idag er fyldt med vand. samt den gamle hvide administrationsbygning.

Idag ligger store dele af værftsområdet stadig øde hen,  men noget af det er dog i brug, til især kulturelle begivenheder. Som det er mange bekendt blev bla. det internationale melodi grandprix afholdt herude.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr
Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *